Care este casa bunicilor?

Care este casa bunicilor?

Casa bunicilor e fantastică. Acolo domneşte ordinea, curăţenia şi respectul. Ori de câte ori copiii pleacă cu părinţii la bunici, aceştia sunt bine instruiţi pentru a nu face obrăznicii. Prin urmare, copii sunt ca nişte prizonieri, între ochelarii bunicilor şi ochii părinţilor.

Când ajung la casa bunicilor?

Ajung la casa bunicilor în „Beilic“. Mama intră prima apoi tata iar mai apoi copiii. Toţi sărută mâna bunicilor. Într-o tăcere deplină şi după un ritual bine stabilit se serveşte cafeaua şi bomboanele vechi copiilor. Copiii stau cuminţi şi nu au voie să facă nimic. E teribilă casa bunicilor!

Ce se întâmplă în casa bunicilor?

Lucru neobişnuit în casa bunicilor. Din nefericire este descoperit şi de bunica şi de bunicul. Bunicii aveau în casă o fată care îi ajută la treburile gospodăriei. Bunicul îi spunea Măriuca iar bunica îi spunea Mariţa. Cei doi bunici aveau un motan bătrân, care în fiecare noapte dormea la picioarele bunicului.

Nu poate să adoarmă în casa bunicilor?

Nu poate să adoarmă, își aprinde o țigară, este descoperit de bunici. În casa bunicilor totul se petrece ca un ritual, zi de zi: se trezesc devreme, masa este servită la ore fixe, se culcă devreme. Pe timpul șederii nepotului, acesta află și întâmplarea tristă care i-a schimbat pe bunici – moartea fiicei lor.