Hoe voelt een ontstoken wortelkanaal?

Hoe voelt een ontstoken wortelkanaal?

De symptomen van een wortelkanaal ontsteking zijn: Gevoelig tanden bij het drinken van koude- of warme dranken. Voortdurend kloppende pijn in tanden, kiezen of kaak. Pijn bij het kauwen.

Doet een zenuwbehandeling pijn?

Een zenuwbehandeling kan wel napijn geven. Over het algemeen duurt dit 2 tot 3 dagen. Met een gewone pijnstiller, zoals paracetamol, is deze pijn te onderdrukken. Houdt de pijn langer aan, neemt u dan contact op met uw tandarts.

Hoe voelt zenuwpijn kies?

Wanneer u last heeft van een overgevoelige zenuw of een gevoelige tandhals ervaart u sterke, stekende pijn die blijft aanhouden. Daarnaast voelt u pijn bij warm of koud eten en drinken. Wanneer een gevoelige tandhals de oorzaak is, gaat de pijn vanzelf over.

Waar pijn bij wortelkanaalbehandeling?

De klachten die ontstaan bij een wortelkanaalontsteking zijn niet altijd duidelijk merkbaar. In sommige gevallen ervaart u heftige pijnklachten maar soms blijft het bij gevoeligheid van tanden of kiezen. Wanneer het tandweefsel in het wortelkanaal eenmaal ontstoken is, zal dit niet vanzelf weer genezen.

Is antibiotica nodig na wortelkanaalbehandeling?

In de meeste situaties is het vaak toch een kwestie van tijd en zullen de klachten vanzelf afnemen. Mocht de pijn ontstaan door deze ontsteking niet vanzelf verdwijnen, dan krijgt u antibiotica kuur voor 1 of 2 weken van de tandarts zodat de ontsteking ermee geremd wordt.

Hoe voelt een lekkende vulling?

Je tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door bijvoorbeeld een val. De tekenen van ontsteking zijn dan gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn. Ook kan het zijn dat je geen klachten hebt.

Doet een Wortelpuntbehandeling pijn?

Een apexresectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door een prik, net zoals bij de tandarts. Daarna voel je wel dat er gewerkt wordt (drukken, krassen), maar je voelt geen scherpe of diepe pijn, het is immers verdoofd.

Welke verdoving bij wortelkanaalbehandeling?

De wortelkanaalbehandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving als uw tandweefsel nog (gedeeltelijk) ‘levend’ is. Een verdoving is soms niet nodig als uw tandweefsel al is afgestorven. Vaak maakt uw tandarts een of meer röntgenfoto’s.

Wat te doen tegen zenuwpijn kiezen?

Om de pijn te verdoven, vul een washandje met ijsblokjes en houd het tegen je wang aan, aan de kant waar de pijnlijke kies zit. Mocht dit geen verzachting brengen, gebruik dan warme compressen.

Hoe voelt napijn wortelkanaalbehandeling?

De napijn die u na uw behandeling ervaart, verdwijnt na ongeveer een week. Deze pijn voelt u met name bij kauwen, dichtbijten, tikken of andere krachten op uw tand of kies. In uitzonderlijke situaties duurt het herstel langer en kunnen de klachten enige weken aanwezig blijven.

Hoe gevaarlijk is een wortelkanaalbehandeling?

Een tand of kies kan tijdens een wortelkanaalbehandeling beschadigd raken of breken. De tand of kies moet dan gerestaureerd worden. Tijdens de behandeling kunnen er perforaties ontstaan. Dit zijn onbedoelde openingen naar tandvlees of het kaakbot.