Da li je alergija posledica alergije?

Da li je alergija posledica alergije?

Alergija nastaje usled nepravilnog rada imunog sistema. Organizam alergične osobe burno reaguje na neke tvari iz našeg prirodnog okruženja koje inače nisu štetne. Takve tvari se nazivaju alergenima. Reakcija na alergene obično stvara upalu koja uzrokuje različite simptome, kao što su peludna groznica, ekcem, astma i mnoge druge.

Kako se koristi Xyzal za alergijski rinitis?

Xyzal je antialergijski lek, antihistaminik za sistemsku primenu. Koristi se u terapiji simptoma alergijskog rinitisa (medju kojima i perzistentni alergijski rinitis) i kod koprivnjače.

Kakva je akupunktura za alergije?

Akupunktura Ova alternativna metoda zbog svoje uspešnosti nailazi i na odobravanje konvencionalne medicine. U jednoj je studiji 26 alergičnih pacijenata bilo podvrgnuto akupunkturnom tretmanu. Svi su se izlečili od alergije, bez ikakvih nuspojava. U drugoj studiji, kod polovice od 72 pacijenta simptomi alergije nestali su već nakon dva tretmana.

Šta su simptomi alergijskih reakcija?

Sirup protiv alergijskog kašlja: Stari porodični recept! Simptomi alergijske reakcije zavise od toga na kakav način alergen ulazi u telo. Na primer, pelud, koja se udiše kroz nos, obično uzrokuje simptome u nosu, očima, sinusima i grlu. Svima poznata reakcija na pelud je alergijski rinitis, ili peludna groznica.