Wat te doen bij ernstige luieruitslag?

Wat te doen bij ernstige luieruitslag?

Wat kunt u zelf doen bij luieruitslag?

 1. Verschoon uw kind vaak.
 2. Maak de billetjes elke keer schoon met lauw water.
 3. Krijgt u bij het verschonen de poep er moeilijk af?
 4. Gebruik geen zeep of vochtige schoonmaakdoekjes met parfum.
 5. Smeer de schone huid in met zinkzalf of zinkolie.

Hoe lang kan luieruitslag duren?

Hoe lang duurt luieruitslag? Een milde vorm van uitslag, waarbij er alleen sprake is van rode billetjes, kan al binnen een dag wegtrekken. Maar ernstige luieruitslag, waarbij je blaasjes, bultjes en wondjes ziet, kan langer aanhouden. De huid heeft dan echt tijd nodig om te herstellen.

Welke doekjes bij luieruitslag?

Gebruik water en de juiste doekjes: Gebruik voor het schoonmaken lauw water of pH-neutrale, ongeparfumeerde doekjes. Laat de billetjes goed drogen; Smeer zinkzalf: Een dun laagje zinkzalf of zinkolie beschermt de huid tegen vocht en heeft een ontsmettende werking.

Hoe herken je luieruitslag?

HOE ZIET LUIERUITSLAG ER UIT? De huid in het luiergebied is rood en soms ook schilferend. Er kunnen bultjes en blaasjes bij zijn en soms ook scheurtjes van de huid. Het kan jeuk maar ook pijn veroorzaken, vooral als de huid beschadigd is.

Waarom helpt maizena bij luieruitslag?

Daarmee kunnen schimmelinfecties in de hand worden gewerkt, aangezien maiszetmeel schimmelgroei kan bevorderen. Schimmels ontstaan op vochtige plekken, dus je begrijpt dat de open huid van je kindje door de luieruitslag de plek bij uitstek is.

Wat te doen bij kapotte billetjes?

Zorg in dat geval dat de billen van je baby bij luieruitslag lekker schoon en droog blijven, zodat de kapotte billen weer kunnen helen. Verwissel de luier van je baby regelmatig, ook al is deze nog niet verzadigd. Kom bij een poepbroek snel in actie. De kapotte billen even ontdoen van de luier kan ook zeker geen kwaad!

Hoe dik moet je Sudocreme smeren?

In het algemeen dient u een kleine hoeveelheid zalf in een dun laagje aan te brengen. Masseer Sudocrem met kleine cirkelvormige bewegingen in de huid totdat de zalf verdwijnt en een doorzichtige laag achterlaat. Als de zalf de plekken niet volledig bedekt dan dient u iets meer aan te brengen.

Hoe kun je luieruitslag voorkomen?

Tips om luieruitslag te voorkomen

 1. Verschoon de luier zodra hij zwaar aanvoelt, en meteen als je baby gepoept heeft.
 2. Gebruik zo min mogelijk producten bij het verschonen.
 3. Doe de luier niet te strak om, zodat er wat lucht bij de billen kan komen.
 4. Laat je kind af en toe in zijn blote billen liggen.

Is luieruitslag besmettelijk?

Luiereczeem is een uitslag in het luiergebied bij zuigelingen. Bijna alle zuigelingen krijgen in meer of mindere mate last van luiereczeem. Luiereczeem staat ook bekend als luieruitslag. Luiereczeem is niet besmettelijk.

Hoe verzorg je rode billetjes?

Hoe verzorg je baby’s rode billetjes?

 1. Verschoon je kindje vaker en telkens als zijn luier vuil is.
 2. Trek de luier niet te hard aan, zodat baby’s huid kan blijven ademen.
 3. Laat zoveel mogelijk baby’s billetjes vrij, zonder luier.
 4. Vermijd bij het verschonen reinigingsdoekjes, zeep of talk.

Hoe talkpoeder gebruiken baby?

Met talkpoeder blijft de babyhuid schoon, zacht en droog. Je kunt bijvoorbeeld na het badderen talkpoeder voor je baby gebruiken. Droog je baby eerst goed af met een hydrofiele luier. Daarna kun je talkpoeder in de huidplooitjes strooien om huidirritaties te voorkomen.