Wat is een planeet Neptunus?

Wat is een planeet Neptunus?

Het is een gigantische planeet in ons zonnestelsel, de buitenste planeet Neptunus. Hij werd genoemd naar de Romeinse god van de zee en al in 1612 en 1613 waargenomen door Galileo Galilei. Galilei had echter niet door dat het over een planeet ging: hij dacht dat hij een ster zag.

Hoe groot is Neptunus dan de aarde?

Neptunus is 57 keer zo groot als de aarde. Een dag duurt er maar zestien uur en zeven minuten. De gemiddelde afstand tot de zon is ongeveer meer dan 4 miljard km. Neptunus is in 1846 ontdekt door de Duitser Johann Halle.

Hoe lang is Neptunus om de zon te maken?

Neptunus doet er ongeveer 166 jaren over om een rondje om de zon te maken. Neptunus is 57 keer zo groot als de aarde. Een dag duurt er maar zestien uur en zeven minuten. De gemiddelde afstand tot de zon is ongeveer meer dan 4 miljard kilometer.

Wat is de diameter van Neptunus?

Neptunus lijkt heel erg veel op Uranus, er wordt zelfs gezegd dat ze “broers” zijn. Net zoals Uranus is Neptunus ook blauw. De diameter van Neptunus is 49.244 km, net iets kleiner dan die van Uranus. Neptunus heeft een atmosfeer die heel erg lijkt op die van Uranus.