Kako se pravi preliv za kosu?

Kako se pravi preliv za kosu?

Mnoge od vas su nas pitale, kako se pravi preliv za kosu. Zato smo vam pripremili video tutorijal o tome šta vam je sve potrebno i kako da ga same napravite i istaknete još više lepotu svoje kose. plastična ili keramička posuda i četkica za bojenje.

Kako da nanesete preliv na kosu?

Preliv se nanosi na opranu, vlažnu kosu, tako što se prelije preko kose i utrlja (šampon služi upravo da bi se preliv lakše rasporedio po kosi). Ako želite da posvetlite samo koren kose, bolje je da napravite gušći preliv i da ga nanesete četkicom za farbanje.

Šta je preliv za kosovanje za žutu kosu?

Toner, ili popularnije – preliv za kosuje najvažniji deo usluge farbanja kose, posebno ako se farbate u boju koja je dosta različita od vaše prirodne. On će učiniti da vaša žuto plava kosa opet postane hladna i i platinasta, izbiće neželjene podotonove i učiniće da vaša kosa zasija svojom savršenom nijansom.

Kako da držite preliv za plavu kosu?

On se vrlo često koristi za “ubijanje” žute nijanse kod plave kose i pramenova. Koliko ćete držati preliv zavisi od toga da li osvežavate boju, posvetljujete ili tonirate kosu. Preliv se drži od svega par sekundi (toneri intenzivnih boja i pepeljasti- nije preporučljivo koristiti ih bez nadzora frizera) i do 15 minuta (kada se posvetljuje).